• Dé Keukenspecialist
 • Kies je eigen afleverdatum
 • Snelle levering
 • 24/5 bereikbaar

Hoe werkt een Quooker?

Een Quooker set bestaat uit een kraan en minstens één reservoir. De kraan levert kokendwater, wat wordt opgeslagen in het standaard reservoir onder het aanrecht. Hierdoor wordt een Quooker ook wel een kokend water kraan genoemnd. Maak je de Quooker set compleet met een extra reservoir: Quooker Cube - dan levert je kraan ook koel bruisend (prik) en gefilterd water. De reservoirs zijn compact en passen gewoon in het keukenkastje. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi, maar hoe werkt een Quooker nu precies? We leggen het graag uit in dit artikel! 

Hoe werkt een Quooker?

Wil je direct weten hoe een Quooker kraan werkt? Bekijk dan vooral onderstaande video waarin wordt uitgelegd hoe deze kokend water kraan in combinatie met een Quooker reservoir werkt. Wil je liever meer lezen over de werking? Lees dan vooral verder op deze pagina.

De werking van een Quooker

 

Quooker, energiezuinige boilers

De Quooker kraan staat op het aanrecht en het reservoir wordt onder het aanrecht geplaatst. Het reservoir is zeer goed geïsoleerd waardoor 100°C kokend water op een energiezuinige manier op temperatuur kan worden gehouden. Nadat u kokendwater uit de kraan hebt getapt, wordt het reservoir meteen aangevuld met vers water omdat deze is aangesloten op de waterleiding. Met een extra reservoir, Quooker Cube, kunt u ook koel bruisend en gefilterd water uit uw Quooker kraan tappen.

Lees meer over de toepassingen van een Quooker.
  Een Quooker kraan kan gecombineerd worden met drie verschillende boilers. De boilers leveren allemaal kokend- en enkele ook warm (40-65°C) water. Het PRO3-reservoir levert 3 liter kokend water en de COMBI en COMBI+ boilers leveren 7 liter kokend water. COMBI+ levert ook onbeperkt warm water. Zou u deze boiler als keukenboiler gebruiken, hoeft u nooit meer op warm water te wachten. De boilers zijn zeer goed geïsoleerd en dit maakt ze uiterst zuinig in gebruik. De COMBI modellen hebben zelfs energielabel A.

Klik hier voor meer informatie over het energieverbruik.

 

Heerlijke cocktails maken met Quooker Cube
 

De veilige, besparende kraan

 

De voordelen van een Quooker

De Quooker kranen zijn veilig, energiezuinig, water-, tijd- en zelfs geldbesparend. Er kan per direct de exacte hoeveelheid kokendwater worden getapt, je hoeft dus niet te wachten op jouw waterkoker en er gaat geen overbodig water verloren.

De Quooker Fusion en Quooker Flex zijn ook ruimtebesparend, omdat ze een kokendwater- en mengkraan (normale keukenkraan) in één zijn. Er kan direct geschakeld worden tussen koud, warm én kokend water. De oplichtende lichtring wordt rood als je kokendwater aan het tappen bent, dit garandeerd veilig gebruik.

Mocht je juist liever uw kokendwaterkraan gescheiden van de mengkraan, dan heeft Keukenspeciaal.nl ook Quooker Nordic Twintaps en Quooker Nordic Single Taps.

Download nu de Quooker Augmented Reality app!
  Je hoeft niet langer te wachten tot jouw waterkoker of fluitketel klaar is. Met Quooker kun je direct kokendwater tappen.

Dit zijn de voordelen van een Quooker:
 • Je kunt per direct koud, warm, kokend, bruisend en/of gefilterd water tappen
 • Je bespaart geld
 • KE bespaart energie
 • Uiterst veilig in gebruik
 • Het water smaakt beter
 • Je bespaart ruimte
 • Je bespaart tijd
 • Duurzaam


Klik hier voor meer informatie over de voordelen.


 

Waarom zou ik een Quooker kopen?

 

Daarom koop je een Quooker!

 
 

Waarom is een Quooker veilig?

 

Hoe kies ik mijn Quooker kraan?

Het is logisch dat er getwijfeld wordt over de veiligheid van een kokendwaterkraan, met name met jonge kinderen. Er zijn meerdere redenen waarom een kokendwaterkraan van Quooker 100% veilig is voor jou, anderen en kinderen. Een kraan van Quooker heeft namelijk:
 • Een kindveilige bedieningsknop
 • Een Quooker kraan kan niet omvallen (een waterkoker of pan met water wel)
 • Een dubbelwandige kraanuitloop, waaraan je jouw handen nooit zult branden
 • Een druppelvormige waterstraal (niet-massief)
Door de oplichtende lichtring is de kans niet groot, maar mocht je per ongeluk uw hand onder de kokendwaterkraan houden, dan zult je jouw handen hebben teruggetrokken voordat je jezelf echt verbrandt. Dit komt door de niet-massieve maar druppelvormige waterstraal.

Bekijk de video's onderaan de pagina voor meer over veiligheid
  Wil je een kokendwater- en mengkraan (normale keukenkraan) in één? Dan kiest je voor één van de volgende kranen:
 • Quooker Fusion: wordt aangeboden met ronde of rechte uitloop, in moderne of klassieke stijl.
 • Quooker Flex: heeft een flexibele uittrekslang waarmee u overal bij kunt. Met kokendwaterstop voor uw veiligheid!
Of wil je jouw kokendwaterkraan juist gescheiden houden van de mengkraan? Dan ga je voor één van de volgende opties: Ben je benieuwd de prijs van een Quooker? Klik nu verder.


Veelgestelde vragen over werking van een Quooker

Hoe zorgt een Quooker voor kokend water?

Een Quooker is een innovatieve kokend water kraan die direct voor kokend water kan zorgen. In plaats van een traditioneel concept van een waterkoker, kan een Quooker direct kokend water leveren omdat deze daar speciaal voor is ontworpen. Er is een boiler die onder het keukenblad wordt geplaatst, die slaat het water op bij een temperatuur van 110 graden celcius. Wanneer je dan de kraan open draait, heb je direct kokend water. Wel zo handig.

Werkt een Quooker energiezuinig?

Soms roept dit concept de vraag op of een Quooker wel energiezuinig is. Vanwege de innovatieve vacuümisolatie verbruikt een Quooker heel weinig energie. Ja, een Quooker werkt met stand-by-verbruik, maar dit kost maximaal een aantal cent per dag. Dit systeem is overigens ook een stuk efficiënter dan een traditionele waterkoker of een fluitketel, die ook nog vaak wordt gebruikt. Alleen bij een Quooker kun je exact de hoeveelheid water opnemen die nodig is. Zonder dat je water verspilt en/of onnodig opwarmt.

Hoe werkt de bedieningsknop precies van een Quooker?

De bedieningsknop van een Quooker heeft een kindveilig-druk-draai systeem. Wanneer je kokend water wilt, dan moet je eerst de knop indrukken, en deze draai je vervolgens. Dit ontwerp vermindert het risico op onbedoeld gebruik en dus verspilling. Daarnaast is dit dus ook voor kinderen een stuk veiliger. Wanneer je de knop loslaat, dan draait deze automatisch naar de veilige stand terug. Dat zorgt dus voor extra veiligheid. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken om onnodige ongelukken of verspilling.

Kan ik de Quooker ook uitzetten?

Ja, je kunt een Quooker ook uitzetten. Dat is wel zo handig, en veilig, wanneer je op vakantie gaat. Er is vaak een schakelaar aanwezig op de boiler zelf, of op het stopcontact waarop hij is aangesloten. Daarmee kun je het systeem gewoon uitschakelen. Echter, gezien het efficiënte stand-by verbruik laten veel gebruikers hun Quooker ook aanstaan. Dat is ook gewoon een veilige optie. Maar, wanneer je extra verbruik wilt tegengaan dan kun je deze dus ook gewoon uitzetten als je een bepaalde tijd niet thuis bent.

Werkt een Quooker met een boiler?

Ja, de Quooker werkt uiteraard met een speciaal ontworpen boiler die onder het keukenblad geïnstalleerd kan worden. Dit kan makkelijk en snel. Deze boiler is het hart van het systeem en zorgt ervoor dat er constant water op een temperatuur van 110°C wordt bewaard. Afhankelijk van het gekozen model kan de boiler enkel kokend water of een combinatie van kokend en warm water leveren. De boiler is een energiezuinig systeem dat ook kan worden uitgeschakeld als dat nodig is.

Heb je een vraag over Quooker die nog niet beantwoord is? Mogelijk helpen de veelgestelde vragen je verder.


Button om verder te gaan naar Quooker pagina
Gratis verzending, 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
Welke Quooker moet ik kiezen?
Altijd meteen kokend water tot je beschikking met Quooker

Gratis Verzending

Bij bestelling vanaf 100 euro (NL)

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om terug te sturen