• Dé Keukenspecialist
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Snelle levering
  • 24/5 bereikbaar

Energieverbruik Quooker

U vraagt zich misschien af of het wel maatschappelijk verantwoord is om van de vertrouwde waterkoker of fluitketel over te stappen op een Quooker. Wij begrijpen helemaal dat u meer wilt weten over het energieverbruik van een Quooker. Als Quooker specialist zullen wij op deze pagina eens dieper ingaan op het energieverbruik van een Quooker.
 
Een Quooker bespaart u energie en dus ook geld

U zou denken dat een Quooker een hoger energieverbruik heeft dan een waterkoker of fluitketel, maar in de praktijk is dit vaak juist lager. Vooral als u meerdere keren per dag kokend water nodig hebt, heeft een Quooker een lager energieverbruik. Met een waterkoker of fluitketel is de kans groot dat u vaak meer water kookt dan nodig is, dit kost onnodig extra energie. Met een Quooker heeft u dit probleem niet...
 

Wat is het energieverbruik van een Quooker?

Het energieverbruik van een Quooker wordt bepaald door het energieverbruik van de Quooker kraan en boiler tezamen.
 

Quooker kraan energieverbruik

De Quooker kraan zorgt voor een lager energieverbruik. Met een waterkoker wordt er vaak onnodig te veel water opgewarmd waardoor er extra energie wordt verspild. Met een Quooker kraan voorkomt u extra energieverbruik omdat u precies de hoeveelheid kunt tappen die u nodig heeft. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat een Quooker een hoog energieverbruik heeft door het op temperatuur houden van de boiler...
 

Quooker boiler energieverbruik

Omdat Quooker boilers hoogvacuüm geïsoleerd zijn, heeft een Quooker een laag energieverbruik. Door de uiterst goede isolatie wordt de lucht binnenin ijl en kan de warmte nergens naartoe. Hierdoor heeft een Quooker een dermate laag energieverbruik dat er slechts 10 watt nodig is om het water op 110°C te houden. Ter vergelijking, een spaarlamp verbruikt 11 watt en de meeste televisies hebben 3 keer meer energieverbruik dan een Quooker. Een Quooker is het optimale alternatief voor de normale keukenboiler.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het stroomverbruik van een Quooker. U kunt met gerust hart genieten van een van de vele toepassingen van een Quooker en tegelijk duurzaam zijn. Het lage stroomverbruik van de Quooker boilers is niet onopgemerkt gebleven...
 

Quooker energielabel

De Quooker COMBI en Quooker COMBI+ zijn de meest zuinige apparaten in hun soort en daarom de hoogst scorende keukenboilers in de categorie XXS. Om deze reden hebben deze keukenboilers van Quooker Energielabel A gekregen. Het PRO3-reservoir van Quooker is net zo zuinig maar de EU heeft geen richtlijnen opgesteld voor energielabels van kokendwater reservoirs. Daarom heeft de Quooker PRO3 geen energielabel. De COMBI en COMBI+ worden gezien als een kleinere elektrische waterverhitter met voorraadvat.

Het lage stroomverbruik is slechts een van de vele voordelen van een Quooker. Dat een Quooker een lager stroomverbruik heeft dan een normale keukenboiler is super. Maar u bespaart niet alleen energie, u bespaart ook nog eens geld. Dit is helemaal niet zo raar. De besparing in energie is namelijk direct te vertalen in een besparing in geld...
 

Wat zijn de kosten van een Quooker?

Met een Quooker is het stroomverbruik 50% lager dan bij een normale keukenboiler. Daardoor zijn de kosten van een Quooker ook lager. De boilers verbruiken jaarlijks 87,5 kWh om altijd kokend water paraat te hebben. Dit betekent dat u met een Qooker slechts kosten heeft van:
  • €0,05 per dag
  • €1,68 per maand
  • €20,15 per jaar
U kunt de Quooker boiler uitzetten als u op vakantie gaat of om een andere reden tijdelijk niet thuis bent. Als u weer thuis bent, schakelt u hem simpelweg gewoon weer aan. U ziet dat de kosten van een Quooker zelfs op jaarbasis erg meevallen.

Het is nu duidelijk dat u met een Quooker flink kunt besparen op energie. Maar wij begrijpen het helemaal als u meer wilt weten over Quooker en nog een aantal vragen heeft. Hoe werkt een Quooker nu eigenlijk precies? Of bent u op zoek naar het verhaal achter Quooker. Op de Quooker pagina gaan wij hier dieper op in. Hier vindt u ook meer informatie over het aanbod van Quooker, oftewel de verschillende kranen en boilers.

Heeft u nog vragen die u liever met een specialist bespreekt?  Bel dan direct met 073 6121855 of neem per e-mail contact met ons op.
 

Button om door te gaan naar Quooker pagina
+ meer informatie over Quooker


Veelgestelde vragen

 
Staat uw vraag er niet tussen? Mogelijk staat uw vraag wel bij de veelgestelde vragen over Quooker.
 

Is er veel gewijzigd aan de Quooker boilers om Energielabel A te krijgen?

Nee, er heeft niet veel gewijzigd hoeven worden want duurzaamheid heeft altijd al centraal gestaan. De labelkwalificering was een mooie bevestiging van het werk dat verricht is.
 

Wat verbruikt een Quooker COMBI(+) jaarlijks?

Bij correct gebruik 511 kWh.
 

Maakt een Quooker geluid?

Als een Quooker aan- of uitslaat dan klikt hij. Het apparaat is verder helemaal stil, het water borrelt ook niet.
 

Waarom hebben de COMBI's een Energielabel A?

Sinds september 2015 is een Europese regeling voor keukenboilers van kracht. De Quooker COMBI en Quooker COMBI+ zijn de hoogst scorende keukenboilers binnen de categorie: kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken. Om deze reden hebben zij Energielabel A gekregen.
 

Wat is het verschil tussen een Combi en Combi + (plus)?

Een gewone Combi wordt gebruikt indien alleen een koud water toevoer voor handen is. Middels een mengventiel wordt het warme water dan verzorgt. Echter heb je ook een warm water toevoer? Dan is een Combi + voor jouw situatie. Zodra warm water wordt gevraagd bij de mengkraan mengt het mengventiel het warme water van het reservoir en dan van de CV, om zo energiezuinig mogelijk te zijn.
 

Gratis Verzending

Bij bestelling vanaf 100 euro (NL)

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om terug te sturen