• Dé Keukenspecialist
 • Kies je eigen afleverdatum
 • Snelle levering
 • 24/5 bereikbaar

Een Quooker kokend waterkraan is in verschillende varianten verkrijgbaar. Populair zijn onder meer de Quooker fusion square en de Quooker fusion round. Of kies voor de Quooker flex met een uittrekbare uitloop. Onder de verschillende quooker kranen vind je ook de Flex chroom. Natuurlijk bevatten de modellen een kindveilige bedieningsknop. Gebruik de filters in deze kolom om een quooker kraan met een passend quooker reservoir te selecteren.

Quooker

Bij Keukenspeciaal.nl vind je een ruim assortiment van Quooker aan. De werking van een Quooker kokend water kraan is volledig veilig voor jou en je gezin! De kranen worden aangeboden in moderne of klassieke stijl en met een ronde of rechte uitloop. Een Quooker kraan wordt geleverd met een reservoir naar keuze en bijbehorend aansluitmateriaal. De reservoirs zijn compact en passen gewoon in het keukenkastje. Kies een 3-in-1 kraan of een 4-in-1 kraan waarbij je ook van bruisend water geniet.

Bekijk nu al onze Quooker producten!

Quooker kopen doe je bij Keukenspeciaal.nl

Quooker is een kokend water kraan waarmee je direct geniet van kokend water in de keuken. Of je nu een kopje thee wilt drinken, groenten, aardappelen, pasta of rijst wilt koken of een flesje voor de baby wilt maken - je hebt binnen een handomdraai kokend water beschikbaar. Wil je met je Quooker kraan ook direct genieten van koel bruisend water? Ook daarvoor biedt Quooker een oplossing!

Quooker kranen komen in verschillende collecties, waarbij je binnen elke collectie weer verschillende modellen met diverse vormen en afwerken hebt om uit te kiezen.

Quooker kraan

Hoe werkt een Quooker?

Als je een Quooker bestelt, bestaat deze uit twee delen: een Quooker kraan die je op het aanrecht plaats en een speciaal Quooker reservoir. Deze plaats je onder het aanrecht in je keukenkastje. Je moet hier dus wel met de ruimte rekening mee houden. Het reservoir zorgt ervoor dat het water altijd op temperatuur is, het wordt hier namelijk ook kook temperatuur bewaard. Hier is weinig energie voor nodig, doordat het Quooker reservoir een hoge isolatiewaarde heeft en de warmte nergens heen kan. Zodra jij water uit het reservoir tapt, wordt dit direct aangevuldmet water uit de waterleiding dat opgewarmd wordt.

Alles wat je wilt weten over de Quooker

In dit artikel vertellen we je graag alles over Quooker. We zullen onder meer over de volgende onderwerpen informatie geven:

 • De geschiedenis van Quooker, dé kokend waterkraan
 • Quooker algemeen
 • Het Quooker aanbod
 • Quooker kranen
 • Quooker boilers
 • Veilig gebruiken Quooker

De geschiedenis van Quooker

Een Quooker is zo langzamerhand niet meer weg te denken uit de keuken. Waar het een relatief nieuw merk of product lijkt, is dat zeker niet zo. Het merk won sterk aan populariteit toen Quooker breeduit werd gemeten in de Nederlandse televisieserie Gooische Vrouwen (2005). Daar werd naast de traditionele keukenkraan ook een kokendwaterkraan geplaatst. De serie heeft vanaf dat moment een duit in het zakje gedaan als het gaat over de branding van Quooker. Wat nu zo gewoon lijkt was rond 1970 niet denkbaar: warm en kokend water direct uit je keukenkraan? Hoe steekt het verhaal nu in elkaar?

Ingeving tijdens een presentatie over instant soep

We gaan terug naar het jaartal 1970. De bij Unilever werkzame Henri Peteri was op dat moment voor werk in Londen waar hij aldaar een idee kreeg die zijn leven voorgoed een andere richting zou gaan geven. Zijn ingeving kwam tijdens een presentatie over instant soep. Hier werd verteld dat je over de (poeder)soep kokend water kon gieten, zodat je snel een soepje had bereid. Henri Peteri nam het in gedachten een stap verder. Ok, dat je over het soepje kokend water kan gieten is mooi. Maar dat je eerst een aantal minuten moet wachten voordat het water is gekookt is absurd. Waarom is het niet zo dat er naast gemengd warm water ook gekookt water uit de kraan komt?

Eerste kokendwater kraan ter wereld

Nadat hij weer terug was in Nederland besloot hij een kokendwaterkraan te gaan ontwikkelen. Jawel, de eerste kokendwaterkraan ter wereld! Er ging veel tijd en geld verloren met de ontwikkeling hiervan en toen het eerste model klaar was, ging Henri Peteri het natuurlijk eerst aan vrienden en bekenden verkopen. Deze raakten al snel enthousiast van deze mooie vinding. En ook toen al bleek net als eigenlijk nu, als je een Quooker hebt, wil je eigenlijk niet meer zonder.

Van idee naar uitvoering

We maken een sprongetje in de tijd. Toen zoon Niels zijn studie had afgemaakt, werd het idee ook werkelijk een product. In 1992 zag de eerste Quooker het levenslicht. Het lijkt niet lang geleden, maar het is toch alweer ruim 25 jaar geleden! De naam van de Quooker kraan was: Quooker Basic. Nog wat later kwam ook zoon Walter in het bedrijf en begon Quooker langzaam aan terrein te winnen op de Nederlandse markt. Vanaf de eeuwwisseling ging het Quooker pas echt voor de wind. Uiteraard houd je de goede dingen niet binnen Nederland en vanaf 2004 vond de Quooker ook zijn weg naar het buitenland.

Productie Quooker

In 2019 maakte Quooker maar liefst ongeveer 110.000 stuks Quookers. En heeft zij een Quooker netwerk van ongeveer 2000 dealers. Het resultaat van het steeds doorontwikkelen van het Quooker concept maakt dat de omzet elk jaar verdubbelt. En er export plaatsvindt naar België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, United Kingdom, Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland. Dit zal zeker niet bij deze landen stoppen en de verwachting is zeker dat meer landen Quooker zullen gaan omarmen.

Wij als Nederlanders mogen zeer trots zijn op een bedrijf als Quooker!

Quooker kokend waterkraan


Quooker algemeen

Het merk Quooker

De naam Quooker is een perfect passende naam, zowel door het internationaal karakter als door het beschijvende (Quick-Cooker). Het is de eerste kokendwater kraan op de wereld. Quooker heeft over de hele wereld patenten op (onderdelen van) de apparatuur. Het merk heeft een naam opgebouwd als leverancier van kwalitatief en technisch hoogstaande producten. Deze reputatie wordt door het bedrijf gekoesterd en zorgvuldig bewaakt.

Eigen productie in Ridderkerk

Quooker heeft een eigen productieafdeling in Ridderkerk. Een aantal onderdelen worden toegeleverd, maar op de productieafdeling worden de meeste essentiële onderdelen zelf geproduceerd. De gehele assemblage en de kwaliteitscontrole die hierbij hoort vinden plaats in Ridderkerk. Ook wordt de Sociale Werkvoorziening ingezet tijdens de productie.

Service

Het verlenen van goede service zit bij Quooker in de bedrijfsgenen. Het bedrijf heeft veel lange termijn relaties opgebouwd met keukenspeciaalzaken, waar de Quookers voornamelijk worden verkocht. Maar de service voert Quooker zelf uit. Als je een probleem hebt met jouw Quooker, zal je persoonlijk te woord worden gestaan en op de juiste manier geholpen worden. Dit kan door middel van het versturen van onderdelen, maar kan ook door middel van reparaties ter plaatse.

Bedrijfscultuur

Het bedrijf wordt geleid door de zonen van uitvinder Henri Peteri, Niels en Walter Peteri. Niels is verantwoordelijk voor de technische kant, terwijl Walter zich bezig houdt met de commerciële kant. De BV is mede opgericht door Niels. ”We kunnen dus moeilijk zeggen dat we jonge honden zijn, maar toch heerst er in ons bedrijf nog altijd wel een pioniersgeest. Onze medewerkers hebben het gevoel bij te dragen aan een uniek product.”

Garantie

Voor zowel de particuliere als zakelijke markt wordt twee jaar garantie gegeven.


Het Quooker aanbod

Keukenspeciaal.nl biedt een ruim assortiment aan Quooker producten aan. Graag vertellen we meer over de verschilende opties en keuzes die je hebt.

 • De Quooker kranen zijn op te delen in twee categoriën. Je hebt de keuze tussen een kokendwater- en mengkraan in één waarbij je dus één kraan op het aanrecht hebt of een losse kokendwater- en mengkraan apart.
 • De kranen worden aangeboden in moderne of klassieke stijl en met een ronde of rechte uitloop.
 • Een Quooker kraan wordt geleverd met een boiler naar keuze. Ontdek nu de toepassingen van een Quooker!
 • Als je naast de 3-in-1 functie ook koel bruisend en gefilterd water wilt, dan kun je de Quooker Cube als extra reservoir toevoegen aan jouw Quooker set. 
quooker

Ben je benieuwd hoe een Quooker in jouw huis staat? Download dan nu de Quooker Augmented Reality app voor levensecht beeld!


Quooker kranen

Je kunt kiezen uit diverse lijnen voor een Quooker. Ze zijn allemaal veilig in gebruik. Ook  het energieverbruik van een Quooker is laag, zowel van de Quooker kraan als de Quooker boiler. Je Quooker bestaat namelijk uit twee delen: de kraan op het aanrecht en een boiler in je aanrechtkastje. Wilt je ook koel bruisend en gefilterd water? Dan kunt je de Quooker set compleet maken met de Quooker Cube. Voor alle modellen geldt dat de quooker kraan gebruikt weinig water.

Quooker Fusion

 

Quooker Flex

Productfoto Quooker Fusion   Productfoto Quooker Flex

Quooker Fusion is een kokendwaterkraan en mengkraan in één. De Quooker Fusion kranen worden aangeboden met een ronde of rechte uitloop. De kranen zijn verkrijgbaar in moderne- en klassieke stijl.

> Vind nu jouw Quooker Fusion
 
Quooker Flex is een kokendwaterkraan en mengkraan in één. De Flex kraan wordt aangeboden in moderne stijl met een ronde uitloop. En heeft een flexibele uittrekslang. 

> Vind nu jouw Quooker FlexQuooker Nordic Twintaps

 

Quooker Nordic Single Taps

Productfoto Quooker Nordic Twintaps   Productfoto Quooker Nordic Single Taps

Quooker Nordic Twintaps zijn een losse kokendwaterkraan en mengkraan in hetzelfde design. De Nordic Twintap kranen worden aangeboden met een ronde of rechte uitloop. De kranen zijn verkrijgbaar in moderne stijl.

> Vind nu jouw Quooker Nordic Twintaps
 
Quooker Nordic Single Tap is een losse kokendwaterkraan die je makkelijk kunt combineren met jouw eigen mengkraan. De Nordic Single tap kraan wordt aangeboden met een ronde of rechte uitloop. En is verkrijgbaar in moderne- en klassieke (Classic) stijl.

> Vind nu jouw Quooker Nordic Single Tap

Button om door te gaan naar de Quooker snelkeuzehulp


Quooker boilers

Voor het kokende water heb je een kraan in combinatie met een boiler. De Quooker kraan past op het aanracht, de boiler plaat je in het keukenkastje en deze warmt warm of koud leidingwater op. Je kunt jouw Quooker kraan met drie verschillende Quooker boilers combineren: PRO3-reservoir, COMBI+ of COMBI. De keuze is afhankelijk van jouw leef- en gezinssituatie. Onderstaand geven we je graag een overzicht om te helpen bij het vinden van het juiste Quooker boiler. Mocht je nog steeds vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

    Type boiler Inhoud Warm water Aansluiting* Warmwaterleiding Energielabel A Afmeting
PRO3-reservoir 3 liter Onbeperkt Warmwaterleiding Korter dan 6 meter Nee, maar net zo zuinig 42 x 15 x 15
COMBI+ 7 liter Onbeperkt Koud- en warmwaterleiding Langer dan 6 meter Ja 47 x 20 x 20
COMBI 7 liter 15-27 liter Koudwaterleiding NVT Ja 47 x 20 x 20

* zie onder de boiler beschrijvingen een keuzetabel die duidelijk maakt welke boiler geschikt is voor uw situatie.

> PRO3-reservoir

Deze Quooker boiler wordt gekozen als er moet worden aangesloten op de warmwaterleiding en deze korter is dan 6 meter. De kraan zelf wordt aangesloten op de koud- en warmwaterleiding en zal daardoor kunnen functioneren als een normale keukenmengkraan. Dit betekent dat een Quooker met PRO3 boiler naast 3 liter kokend water ook onbeperkt warm water kan geven. Als de PRO3 volledig is opgebruikt dan duurt het 10 minuten om hem opnieuw op te warmen. Het PRO3-reservoir heeft afmetingen van 42 x 15 x 15 cm en past makkelijk in het keukenkastje. De Quooker boiler heeft een vermogen van 1600 W. PRO3 heeft geen energielabel maar is net zo zuinig als de COMBI(+). Dit komt doordat de EU geen richtlijn heeft opgesteld voor kokendwater reservoirs, waar PRO3 onder valt. COMBI(+) valt onder kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken.

> COMBI

De COMBI boiler kan alleen op de koudwaterleiding worden aangesloten. De Quooker boiler slaat 7 liter kokend water op. Om de Quooker ook als mengkraan te kunnen gebruiken, wordt dit met koud water gemengd zodat de kraan 15 liter van 60°C en 27 liter van 40°C kan leveren. De temperatuur kan met een instelknop worden ingesteld. Als de inhoud volledig is opgebruikt, duurt het 20 minuten voordat de Quooker boiler weer is opgewarmd. De COMBI boiler heeft een vermogen van 2000 W. De afmeting van deze Quooker boiler is 47 x 20 x 20 cm. COMBI heeft energielabel A in de categorie XXS.

> COMBI+

Deze Quooker boiler wordt op zowel de koud- als warmwaterleiding aangesloten. De COMBI+ boiler wordt gekozen als de warmwaterleiding langer dan 6 meter is. De Quooker boiler slaat 7 liter kokend water op en geeft onbeperkt warm water. Als de inhoud volledig is opgebruikt, duurt het 20 minuten voordat de COMBI+ weer is opgewarmd. Deze Quooker boiler heeft een vermogen van 2000 W. De afmeting is 47 x 20 x 20 cm. COMBI+ heeft energielabel A in de categorie XXS. Met een COMBI+ zijn leidingverliezen verleden tijd. Het koude water hoeft niet eerst weg te stromen, de Quooker boiler mengt het koude water met kokend water totdat de leiding warm is en sluit zichzelf vervolgens af. Hiermee besparen we energie, water, tijd én geld.

Keuzetabel om Quooker boiler te kiezen

Veelgestelde vragen over Quooker

Graag zetten we een aantal Veelgestelde vragen over de Quooker kokend water kraan op een rij. Staat jouw vraag hier niet tussen? Je kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Of neem een kijkje op onze speciale pagina met veelgestelde vragen over de Quooker.

Hoe werkt een Quooker?

Je ontvangt bij de Quooker zowel de kokend water kraan als een reservoir. De kokend water kraan plaats je op het aanrecht, het reservoir in het keukenkastje eronder. Het reservoir zorgt ervoor dat het kokend water bewaard wordt, zodat je er gelijk van kunt genieten als je de kokend water kraan gebruikt.

Heeft elke kokend water kraan hetzelfde ontwerp?

Nee, je kunt uit verschillende modellen kiezen. Zo vind je Quookers met een ronde en rechte uitloop. Wat past het beste in jouw keuken en bij de inrichting?

Wat voor water komt er uit de Quooker?

Naast koud water geniet je met een Quooker kraan ook direct van warm en kokend water. Als je de Quooker kraan met de Quooker Cube combineert, geniet je ook direct van gekoeld en bruisend water.

Kan een Quooker in iedere keuken geplaatst worden?

Goed nieuws: je kunt een Quooker kokend water kraan in iedere keuken inbouwen. Je vervangt je huidige mengkraan gewoon met een Quooker Fusion of Quooker Flex en je geniet van alle voordelen van een Quooker kraan.

Uit welke soorten boilers kan ik kiezen?

Er zijn drie soorten Quooker boilers verkrijgbaar: Quooker Combi, Quooker Combi+ en de Quooker Pro3 boiler. Op onze pagina vind je alle details over deze verschillende boilers. Zo geniet je met de Combi+ en Pro3 boiler bijvoorbeeld van onbeperkt warm water. En heb je voor het Quooker Combi reservoir alleen een koudwaterleiding nodig.

Quooker CubeUit welke Quooker kranen kan ik kiezen?

Bij Keukenspeciaal.nl bieden we diverse kokend water kranen. Je kunt kiezen uit onder meer de Quooker Fusion en de Quooker Flex met een flexibele uittrekbare kraan. De Quooker Cube zorgt dat je naast koud, warm en kokend water ook van bruisend en gefilterd water geniet. Wil je je huidige mengkraan behouden? Dan kun je kiezen voor een Quooker Nordic. Deze plaats je bij je huidige kraan.

Heb ik naast een Quooker ook een gewone mengkraan nodig?

Het is afhankelijk van de Quooker die je kiest of je de huidige mengkraan vervangt of dat je de kokend water kraan naast de normale kraan plaatst. Een Quooker Flex en een Quooker Fusion vervangen je huidige kraan. Je kunt uit deze kokend water kraan namelijk ook gewoon koud water tappen. Als je je huidige kraan wilt behouden, kun je kiezen voor de Quooker Nordic kokend water kraan.

Is een Quooker veilig in gebruik?

Doordat je gelijk kokend water uit de kraan tapt, wordt wel eens gevraagd of een Quooker veilig in gebruik is. Het antwoord hierop is: JA! De Quooker komt namelijk met een veiligheidssysteem. Je kunt de kraan niet per ongeluk open draaien. Mocht je je toch een keer vergissen met de Quooker, dan merk je gelijk dat er geen massieve waterstraal uitkomt. Je zult een paar druppels voelen die je het signaal geven dat je de kokend water kraan hebt geopend. Verder is de uitloop goed geïsoleerd om te voorkomen dat je je aan de kraan brandt. Door het kokend water uit direct uit de kraan te tappen, heb je bijvoorbeeld geen waterkoker meer nodig. Hiermee voorkom je dat deze omvalt of omgetrokken wordt.

Heb je nog een vraag? Mogelijk helpen de veelgestelde vragen over Quooker je!

Gratis Verzending

Bij bestelling vanaf 100 euro (NL)

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om terug te sturen