• Dé Keukenspecialist
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Snelle levering
  • 24/5 bereikbaar

Quooker Cube

Combineer je Quooker met de Quooker Cube en geniet direct van koel bruisend en gefilterd water. Bijvoorbeeld om een fris glas limonade te maken of een karaf koel water voor op tafel. Je plaatst het reservoir van de Cube Quooker gewoon los in het keukenkastje naast het Quooker reservoir. En je geniet met je Quooker kraan van kokend, heet, koud, bruisend en gefilterd water. Hiervoor heb je dus geen extra of aparte kraan nodig. En je hoeft niet meer naar de winkel om bijvoorbeeld bruisend water te kopen. Het maakt plastic flessen overbodig! Bij Keukenspeciaal.nl vind je alle apparatuur, zodat je thuis direct kunt genieten van onder meer een glas tintelend fris water.

 

Ook koel bruisend en gefilterd water!

Door de Quooker Cube met jouw Quooker set te combineren, tap je naast kokend en heet water ook koel bruisend en gefilterd water. Hij brengt nog meer plezier in de keuken! Waarmee je zelf binnen een paar seconden de lekkerste limonades en cocktails maakt. Ontdek alle toepassingen van de Cube in combinatie met je Quooker kraan.

Bekijk de mogelijke combinaties!

Quooker Cube Fusion

Quooker Cube Flex

Quooker Cube Nordic Twintaps

Quooker Cube Nordic Single Taps

Productfoto Quooker Cube Fusion Productfoto Quooker Cube Flex Productfoto Quooker Cube Nordic Twintap Productfoto Quooker Cube Nordic Single Tap
Kopen button om door te gaan naar Quooker Cube Fusion Kopen button om door te gaan naar Quooker Cube Flex Kopen button om door te gaan naar Quooker Cube Nordic Twintaps Kopen button om door te gaan naar Quooker Cube Nordic Single Taps


Scroll naar beneden voor meer informatie over Cube Quooker!

 
Met Quooker Cube heeft u alles, kokend én bruisend water

De alleskunner Quooker Cube

Sta je graag in de keuken? Nou, dan is deze Cube Quooker een echte aanwinst. Waarom? Met één kraan kan het allemaal! Het bespaart je bijvoorbeeld tijd en ruimte. En plastic waterflessen behoren ook tot het verleden. Wil je genieten van bruisend water? Je drukt en draait één keer. Komt bruiswater uit de kraan? En bijvoorbeeld geen kokend water terwijl je bruisend water bedoelde? De ring die bij kokend water rood wordt, wordt in dit geval blauw - it’s as simple as that! Houd je de draaiknop iets langer vast en draai je nog een keer, dan komt er gefilterd water uit. Kokend water tappen terwijl je bruisend water wilde tappen kan dus niet. Dat is natuurlijk wel zo veilig.

Werking Quooker Cube

Je plaatst de Cube Quooker onderin het keukenkastje. Je hebt dus wel iets extra ruimte nodig in het kastje om het reservoir te plaatsen. Hij bevat een filter die het water zuivert. Met het Hollow Fiber filter in de Cube Quooker worden de dan nog aanwezige bacteriën uit het water gehaald. Dit heeft als grote plus dat de smaak en geur van het water verbeteren. Goed he! Aan de Cube zit een CO2 cilinder, of koolzuurfles, waarmee je maar liefst (en schrik niet) 70 liter koud bruiswater kunt tappen! Natuurlijk werkt de Cube zoals je van Quooker gewend bent volledig veilig. 

Ontdek hier alles over het installeren van de Cube bij je Quooker kraan. 
 

Quooker Cube kopen

Bij Keukenspeciaal bestel je de Cube Quooker direct samen met één van de Quooker kranen (bijvoorbeeld de Quooker Flex kraan) en Quooker reservoirs. Hij werkt met een cilinder en een filter. Deze zul je met de loop van de tijd moeten vervangen. Standaard levert Quooker één CO2 cilinder mee voor bruisend water. Wanneer je merkt dat de waterstraal zwakker wordt en er minder koolzuur in het water zit, dan is dat de hint dat de CO2 cilinder aan vervanging toe is. Je bestelt dan makkelijk een set van vier nieuwe. Deze speciale cilinders zijn alleen te gebruiken voor jouw Cube. De oude cilinders kun je naar ons terugsturen. Een filter van Quooker Cube gaat ongeveer 1 jaar mee. Als het reservoir een licht- en geluidssignaal geeft, dan is het echt tijd voor een andere nieuwe. Ook deze kun je online bestellen, bekijk het Quooker filter hier in onze webshop. 

Als je vragen hebt over welke combinatie van de Quooker kraan met een Quooker Cube het best past bij jouw gebruik, wensen en de inrichting van de keuken, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze keukenexperts helpen je graag om de juiste Quooker Cube met kraan te kiezen. 

Quooker Cube: genieten en besparen

Drink je veel mineraalwater? Dan is een Cube Quooker die maar liefst 70 liter koud bruisend water geeft een stuk goedkoper dan flessen uit de supermarkt. Ook worden bacteriën direct uit het water gefilterd. Reken maar even met ons mee. De kosten voor vier CO2-cilinders, die je nodig hebt om een liter koud bruisend water uit jouw Quooker Cube te kunnen tappen, zijn €70. Samen zijn ze goed voor 280 liter bruisend water. Dat is €0,25 per liter. Het gefilterde water kost €0,03 per liter. Stel dat je thuis acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week drinkt en een liter mineraalwater € 0,50 kost. Dan bespaar je meer dan €200 per jaar. Daarnaast is Quooker Cube goed voor het milieu. Het gebruik van plastic flessen behoort tot het verleden.
 

Energieverbruik

Vraag je je af of een Cube veel energie verbruikt? Dan kunnen we je gerust stellen. Of je drinkwater koelt in een koelkast of in een gekoeld waterreservoir, dat maakt echt niet uit. Het afkoelen kost evenveel energie. En met maar 12W stand by-verlies (ongeveer €0,07 per dag) is Quooker Cube ook nog eens zuinig. Daar hoeft de koelkastdeur niet meer voor open te staan. Klik verder om meer te weten over het energieverbruik van een Quooker. Blijf zuinig met energie met deze water kraan!
 

FAQ's Quooker Cube

Quooker CUBE is alleen te gebruiken in combinatie met kranen en reservoirs die na oktober 2017 zijn geproduceerd. Bij Keukenspeciaal.nl vindt je combinaties van een Quooker Cube met een Quooker kraan zodat je zeker weet dat je de producten gecombineerd kunt gebruiken.

Je kunt de kranen die passend zijn bij een Quooker Cube herkennen aan het serienummer. Alleen reservoirs die een serienummer hebben dat begint met VBW, VCW, CCW of CPW en kranen met een serienummer dat begint met QW0 of QW1 zijn te gebruiken in combinatie met een Quooker CUBE. Het serienummer van het reservoir is zichtbaar op een sticker op het reservoir. Het serienummer van de kraan bevindt zich op het label dat bevestigd is aan de kabel, die loopt van de kap van het reservoir naar de kraan. Heb je hier vragen over, neem dan contact met Keukenspeciaal.nl op en wij helpen je graag verder.
 

Welke elektravoorbereidingen moet ik doen om een Quooker Cube te kunnen plaatsen?

De Cube komt onderin het keukenkastje. Een Quooker Cube heeft 230 V spanning nodig en heeft een aansluitwaarde van 100W. Hiervoor dien je een extra stopcontact te hebben. Is er maar één stopcontact voor de Quooker-apparatuur aanwezig? Dan adviseren wij de Quooker-energieverdeler. Deze kun je het beste tussen een keukenapparaat en het Quooker-reservoir geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat het Quooker-reservoir niet opwarmt als een keukenapparaat, zoals een vaatwasser, veel vermogen nodig heeft. Quooker Cube sluit je dan aan op het vrije stopcontact. Het is niet mogelijk om het Quooker-reservoir, de CUBE en een extern keukenapparaat op één groep aan te sluiten.
 

Hoeveel bespaar ik op een Quooker Cube?

Wanneer je veel mineraalwater drinkt, ben je met een Quooker Cube die bruisend water geeft, een stuk goedkoper uit dan met waterflessen uit de winkel. Reken maar mee. Vier CO₂-cilinders kosten €70. Samen zijn ze goed voor 280 liter bruisend water. Dat is €0,25 per liter. Het gefilterde water kost €0,03 per liter. Stel dat er thuis acht liter bruisend en vier liter gefilterd water per week gedronken wordt en een liter mineraalwater €0,50 kost. Dan bespaart je meer dan €200 per jaar.

Ook is het niet meer nodig waterflessen weg te gooien omdat deze te lang open hebben gestaan en de bruis is verdwenen. Met Quooker Cube tap je precies de hoeveelheid die je op dat moment nodig hebt. Ook de samenleving bespaart. Vrachtauto's vervoeren geen plastic waterflessen meer. En je gooit geen plastic flessen weg. 

Is het mogelijk om de temperatuur van het water in te stellen?

Helaas is dit niet mogelijk. Bruisend koud water heeft altijd dezelfde temperatuur.
 

Is het mogelijk de sterkte van het bruisende water in te stellen?

Helaas is dit niet mogelijk.
 

Hoe onderhoud ik de Quooker Cube?

Keukenspeciaal.nl adviseert om elk jaar de ventilator schoon te maken. Ook moet het filter in Quooker Cube jaarlijks vervangen worden. Quooker Cube geeft voor het vervangen van het filter een licht- en geluidsignaal af.
 

Wat zijn de afmetingen van Quooker Cube?

Het Quooker Cube reservoir is 235 mm breed, 440 mm diep en 430 mm hoog. Als de CO₂-cilinder wordt aangesloten is er 65 mm extra ruimte aan de voor- of zijkant van Quooker Cube nodig. De Quooker Cube plaats je in het keukenkastje onder de kraan.


 

Button om door te gaan naar de Quooker keuzehulp


 


Een heerlijke frisse limonade met Quooker Cube

 


 

Gratis Verzending

Bij bestelling vanaf 100 euro (NL)

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om terug te sturen