• Dé Keukenspecialist
 • Kies je eigen afleverdatum
 • Snelle levering
 • 24/5 bereikbaar

Kokend water kraan

Kokend water kraan

Kies voor een kokend water kraan en je hoeft nooit meer te wachten op warm water. Geniet van het gemak van een kopje thee zetten en drinken, gelijk als je dit wilt. Ook kokend water voor het koken van bijvoorbeeld pasta of eieren, tap je gelijk uit de kraan. Ben je op zoek naar een kokend water kraan voor koud, warm en kokend water? Bij Keukenspeciaal.nl vind je een uitgebreide collectie van diverse A-merken. Bekijk hier direct ons uitgebreide aanbod.

Waarom een kokend water kraan?

Als je een druk leven hebt, is een kokend water kraan eigenlijk onmisbaar. Na een dag hard gewerkt te hebben, wil je thuis ontspannen. En als je gaat koken niet wachten tot eerst het water opgewarmd is. Of voor een kopje thee wachten op de waterkoker. En tijdens een kinderfeestje is het fijn als je direct een pan met knakworstjes of pasta kunt opwarmen. Met een kokend water kraan zijn deze problemen voorbij en geniet je direct van heet water. Ervaar zelf het gemak van kokend water dat direct uit de kraan komt.
 

Alles wat je moet weten!

Wat is nu een goede keuze voor jou? Dat is natuurlijk afhankelijk van het verbruik. We vertellen je hier graag alles wat je moet weten over kranen waarmee direct kokend water, in een rustige straal, uit de kraan komt. Natuurlijk bieden wij alleen goede kwaliteit kokend water kranen!

Uitgelichte modellen: diverse designs


Quooker Cube Flex round zwart met Combi+ reservoir

Klik hier voor meer info
Quooker Cube Fusion round chroom met Combi reservoir

 

Klik hier voor meer info

 


Quooker Cube Fusion square chroom Combi+ met reservoir

Klik hier voor meer info

Hoe werkt een kokend water kraan?

Hoe een kraan gelijk kokend water kan produceren? Het geheim is een extra boiler die je in een keukenkastje wegwerkt.  Je plaatst de kokend water kraan gewoon op het aanrecht. Afhankelijk van het model dat je kiest, vervang je de huidige mengkraan door de kokend water kraan of krijg je een extra losse kraan naast je huidige model. Verder plaats je een boiler (reservoir) in het keukenkastje. Dit reservoir zorgt ervoor dat je altijd direct van warm en kokend water geniet.
 

Bijpassende boiler

De boiler slaat namelijk kokend water op. De goede isolatie zorgt ervoor dat dit om temperatuur blijft, zodat je na het openen van de kokend water kraan direct hier gebruik van kunt maken. Afhankelijk van de boiler die je kiest, wordt deze op de koudwatertoevoer of de warmwatertoevoer aangesloten. Hierdoor wordt de boiler elke keer weer aangevuld als jij water gebruikt.

Merken kokend water kranen

Als je op zoek bent naar een kokend water kraan, ben je bij Keukenspeciaal.nl op de juiste plek. Je kunt bij ons kiezen uit meerdere A-merken. We vertellen je graag over onze merken voor een kokend water kraan.

Quooker kokend water kraan

De meeste bekende fabrikant is toch wel Quooker. Bij dit Nederlandse bedrijf staat goede service centraal. Wij bieden een ruime keuze met diverse modellen. Quooker heeft meerdere lijnen voor een kokend waterkraan. Natuurlijk beschikken deze allemaal over kindveilige bediening. Graag zetten we de verschillende lijnen op een rij, zodat je kunt kijken welke kraan past bij jou.

Quooker Fusion

Quooker Fusion biedt een stijlvolle lijnen 3 in 1 Quooker kranen. Je kunt kiezen uit zowel een ronde uitloop als een square model Fusion en diverse uitvoeringen. Ook heb je zelf de keuze voor een reservoir bij de kokendwaterkraan.
 

Quooker Flex

Quooker Flex heeft een unieke uittrekslang waardoor je een groter bereik hebt met je 3 in 1 kraan. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijker de afwas voorspoelen of verschillende glazen vullen als je drankjes aan het maken bent. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en een boiler naar keuze.
 

Quooker Cube

De Quooker Cube is een aanvulling op de Quooker kraan die ervoor zorgt dat je ook geniet van bruisend en gefilterd water uit de kraan. Je plaats hiervoor een extra boiler in je keukenkastje, zonder dat je een extra kraan nodig hebt.

Direct Quooker kokend water kraan kopen


Quooker Flex round chroom met Pro3 reservoir

Prijs: €979,90

U kiest voor een Quooker Flex round Pro3 wanneer u door de uittrekslang extra flexibiliteit wilt creeeren waardoor u overal makkelijk bij kunt en een ronde keukenkraan als model in uw keuken terug wilt zien. De Pull-out kraan van Quooker heeft een kokendwaterstop waardoor het gebruik van de uittrekslang helemaal veilig is, wanneer u gebruik maakt van de uittrekslang komt er geen kokend water meer uit de kraan. De uittrekslang is voor koud en warm water. De uitloop van de kraan is 270°C draaibaar, maar doordat de uitloop dubbelwandig is, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw vingers zult verbranden als u kokend water aan het tappen bent en de uitloop wilt draaien. Verder kunt u met de kindveilige dubbel-druk-draai bedieningsknop direct schakelen tussen koud, warm en kokend water.

Quooker Nordic single tap square chroom met Pro3 reservoir

Prijs: €815,90

Een Quooker Nordic Single tap schaft u aan wanneer u naast uw bestaande keukenkraan een kokendwaterkraan wilt plaatsen. Het is ook mogelijk om deze kraan met een Quooker Cube te koppelen zodat u ook uit dezelfde kraan kunt genieten van koel gefilterd en bruisend water!

Quooker Fusion round chroom met Pro3 reservoir

Prijs: €979,90

De Quooker Fusion meng- en kokendwaterkraan levert koud, warm én kokend water. De Quooker kraan bevat een oplichtende lichtring die rood wordt als u kokendwater aan het tappen bent. De dubbel-druk-draai bedieningsknop zorgt voor een directe schakeling tussen koud, warm en kokend water, de knop zelf blijft altijd koel dus u hoeft niet bang te zijn uw vingers te branden. De Fusion kraan heeft een dubbelwandige uitloop, daardoor wordt de uitloop niet te heet om aan te raken. De kraanuitloop is 360° draaibaar.

Quooker Cube Fusion round zwart met Combi reservoir

Prijs: €2.717,00

Ben je op zoek naar een zwarte kokend water kraan? Ook die vind je in het assortiment van Quooker. Fusion round alles uit één keukenkraan met hendel voor warm en koud water en geïntegreerde druk-draai bedieningsknop voor bruisend, gefilterd en kokendheet water met Led-indicatie. Alles uitgevoerd in een stijlvolle zwarte kleur.

Specifieke kenmerken
 • Kokendwaterkraan en mengkraan in één
 • Koel bruisend en gefilterd water
 • Makkelijke bediening
 • Zeer veilig
 • Bespaart tijd, energie, water én ruimte op je aanrecht

Quooker boiler

Quooker biedt in het assortiment verschillend typen boilers aan. Elke boiler is gemaakt voor een ander aantal liter inhoud voor het kokend water. Kies voor een kleine compacte boiler of een grotere krachtige boiler met meer inhoud. Kort gezegd heb je de keuze uit:

Quooker Combi

De Quooker Combi boiler combineert kokend water met koud water uit de waterleiding. Het is afhankelijk van de temperatuur hoeveel liter je kunt gebruiken. Je beschikt direct op 7 liter kokend water.
 

Quooker Combi plus

De Quooker Combi plus sluit je aan op de koud en warmwaterleiding. Zo geniet je altijd direct van 7 liter kokend water en van onbeperkt warm water tussen de 40 - 60°C.
 

Quooker Pro3

De Quooker Pro3 boiler is een boiler die je aansluit op de warmwaterleiding en die een inhoud heeft van 3 liter kokend water.

Grohe Red kokendwaterkaan

Een ander merk naast Quooker is Grohe Red. Je kunt ook kiezen voor een kokend water kraan uit de collectie van Grohe Red Duo. En de Grohe Blue is gemaakt zodat je direct van bruisend en gefilterd water uit de kraan geniet.

Wil je je keuken in stijl aankleden? Kijk dan ook eens bij onze collectie voor een Grohe zeeppomp. Grohe biedt deze in verschillende kleuren. Ontdek bij ons alles over de Grohe Red kokendwaterkraan!

Itho Daalderop kokendwaterkraan

Een ander A-merk dat je bij Keukenspeciaal.nl vind is Itho Daalderop. Dit Nederlandse bedrijf legt de focus op duurzaamheid, gezondheid en comfort. Ze zijn constant bezig met innovatie waar ze al diverse keren een prijs voor hebben ontvangen. Het merk biedt 4-in-1 kranen tegen een aantrekkelijke prijs.

In het assortiment kun je kiezen uit diverse kranen - bijvoorbeeld rond of square en van  materialen zoals Chroom en RVS. Ook heb je de keuze voor de hoeveelheid kokend water de kraan produceert. Er is een kokendwaterkraan met een reservoir tot wel 10 liter. Het is tot slot belangrijk om te kijken naar de opwarmtijd van het reservoir. Zo weet je precies hoe vaak en hoeveel warm water jouw kraan biedt.

Bekijk trouwens ook onze kranen van het merk Triton voor gekookt water!

Triton 3-in-1 kranen

Een nieuw merk bij Keukenspeciaal is Triton! Dit systeem bestaat uit een boiler met een 3-in-1 kraan. Je vindt een uitgebreide collectie natuurlijk in ons assortiment!

4-in-1 kokend water kraan

Als je op zoek gaat naar een nieuwe heet water kraan, kom je zowel de term 3 in 1 kokend water kraan als 4 in 1 kokend water kraan tegen. Bij een 3 in 1 kokend water kraan geniet je van koud, warm en kokend water. Bij een 4 in 1 kraan geniet je naast koud, warm en kokend water ook van bruisend water uit de kraan. Voor een 4 in 1 kokendwaterkraan krijg je vaak een extra boiler onder het aanrecht, deze heb je niet bij de 3 in 1 variant. Je hebt trouwens geen extra kraan nodig.

Voordelen kokend water kraan

Waarom zou je nu kiezen voor een kokend water kraan, bijvoorbeeld ter vervanging van je huidige mengkraan? We zetten graag een aantal voordelen op een rij!

Kokende water uit kraan

Je geniet met een nieuwe kokend water kraan direct van kokend water, voor bijvoorbeeld een kopje thee of om mee te koken. Verder komt er uit één kraan zowel gekoeld koud water als warm en kokend water. En afhankelijk van het product dat je kiest, ook bruisend en gefilterd water.

Veiligheid

Een kokend water kraan biedt niet alleen gemak. Het zorgt ook voor meer veiligheid in de keuken. Je hoeft je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld een waterkoker die omvalt. Ook hoef je in principe niet bang te zijn om je handen te branden. De straal stop direct als je de kraan niet meer gebruikt. Er is tijd om je hand terug te trekken als je voelt dat het water warm is. En de kraan zelf is goed geïsoleerd zodat deze niet warm wordt. Wat verder veilig is aan de kokend water kraan is dat de straal geen spetters geeft.

Kinderbeveiliging

Een ander voordeel is dat de kokend water kranen zijn voorzien van kinderbeveiliging, bijvoorbeeld door het gebruik van een dubbel druk-en-draai systeem of een trek-en-draai mechanisme. Kinderen kunnen deze vergrendeling vaak niet verwijderen, waardoor er ook geen kokend water uit de kraan kan komen. De kinderbeveiliging verschilt per merk en wordt vaak uitgebreid in de handleiding aangegeven. De bediening van een kokend water kraan is dus in principe niet bedoeld om door kinderen gebruikt te worden.

Besparingen

Verder bespaar je in veel gevallen op de energiekosten. De boilers zijn zuinig en duurzaam in gebruik. Daarnaast gebruik je precies de hoeveelheid water die je nodig hebt - je hoeft dus geen water weg te gooien. En doordat je direct over kokend water beschikt, hoef je niet eerst het water te laten lopen tot dit warm is geworden.

Tot slot zijn de kranen natuurlijk eenvoudig te installeren en makkelijk te bedienen. Ook zul je ruimte besparen in de keuken. Doordat je geen waterkoker of fluitketel meer nodig hebt, beschik je over extra ruimte op het aanrecht.

Waar je ook zult besparen is in de tijd om bijvoorbeeld babyflessen te reinigen. Je kunt deze makkelijk en direct schoonmaken met je kokend water kraan.

Aandachtspunten bij het uitzoeken van een kokendwaterkaan

Als je een kokend waterkraan gaat uitzoeken, kom je verschillende modellen tegen. Hoe weet je nu welk model het beste bij jou past? We zetten graag een aantal aandachtspunten op een rij waar je bij het uitzoeken op kunt letten. Natuurlijk kun je ook bij elk product de technische specificaties terug vinden om een geschikt model te selecteren.

Design

De ene kokendwaterkraan heeft niet hetzelfde design als een andere kraan. Zo kom je bijvoorbeeld een rechte en een ronde uitloop tegen. Het is een persoonlijke keuze welk design jij het mooist vindt en wat het beste in jouw keuken past.

Kleuren

Naast wisselende vormen, kom je ook diverse kleuren en afwerkingen tegen. Kies jij voor een chroom kraan of juist een zwart product?

Boiler capaciteit

Een kokendwaterkraan werkt dus met een boiler. Je komt deze in verschillende capaciteiten tegen. Het is afhankelijk van de inhoud hoeveel warm water en kokend water uit de kraan welke capaciteit boiler het beste bij jouw gebruik past. De juiste combi wisselt per huishouden.

Model

Het is verder goed om erop te letten of je jouw huidige mengkraan wilt behouden en er een aparte kokendwaterkraan naast plaats of juist de mengkraan wilt vervangen door een nieuwe kraan. Je vindt bij de verschillende merken vaak beide mogelijkheden.

Waar moet ik nog meer op letten?

Er is nog een aantal punten om bij het uitzoeken van de producten op te letten.
 • Stroomvoorziening - om je nieuwe kraan te kunnen gebruiken, heb je wel een stroomvoorziening nodig. Het is hierbij belangrijk dat je in de keuken niet teveel apparaten op dezelfde groep aansluit om een stroomstoring te voorkmen.
 • Energielabel - hoe zuinig is jouw nieuwe kokend water kraan? Daarvoor kun je het energielabel van diverse producten met elkaar vergelijken.
 • Installatie - in principe kun je als je een beetje handig bent de kraan zelf installeren. Bij de producten wordt een uitgebreide handleiding geleverd. Wil je de montage liever laten verzorgen? Dat is bij Keukenspeciaal ook mogelijk. Neem voor meer informatie vooral contact met ons op. Als je zelf de kraan gaan installeren, is het wel goed om vooraf te controleren of je de benodigde aansluitaccessoires in huis hebt. Je wilt tenslotte voorkomen dat je net alles uit elkaar hebt gehaald in de keuken om tot de conclusie te komen dat je niet verder kunt, omdat er een onderdeeltje ontbreekt.

Wat kost een kokend water kraan?

Een veelgestelde vraag is wat een kokend water kraan precies kost. Dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren.
 • Merk en model: welk merk kies je voor de kraan en welk model? De producten hebben prijzen die gebaseerd zijn op de kwaliteit van de kokend water kraan en de eigenschappen van het product.
 • Boiler: hoeveel liter bevat de boiler bij het door jou gekozen product? De omvang van je boiler en het aantal liter zal van invloed zijn op de prijs.
 • Afwerking: welke afwerking vind je het mooist? Een Chroom kraan en een RVS variant kunnen andere prijzen hebben.
In ons assortiment vind je duidelijk aangegeven wat de prijs is voor de combi die jij kiest. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Kokend water kraan bij Keukenspeciaal.nl bestellen

Een kokend water kraan is makkelijk, snel en kun je voor veel doeleinden gebruiken. Als je de voordelen eenmaal ontdekt hebt, wil je niet meer anders. Bekijk hier onze uitgebreide collectie en zoek de kokend water kraan uit die bij jou en in jouw keuken past. Profiteer van scherpe prijzen en snelle levering waarbij je zelf de afleverdatum kunt kiezen. Heb je vragen over de kokend water kranen? Weet je niet welk merk of welk model je moet kiezen? Ons team van deskundigen zit klaar om je verder te helpen. Neem vooral contact met ons op!

Ga je verhuizen en ben je voor je nieuwe keuken op zoek naar een nieuwe quooker of een andere type kraan voor heet water? Of wil je jouw oude kraan vervangen in je huidige woning? Dan ben je bij Keukenspeciaal op de juiste plek. Wij bieden een uitgebreid assortiment. Of je nu op zoek bent naar een type kraan met rechte uitloop, of juist een ronde, het bestaat allemaal.

Wist je trouwens dat je bij ons gratis bezorging geniet voor je hete water kraan?!

Gratis Verzending

Bij bestelling vanaf 100 euro (NL)

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om terug te sturen