0
Kies je subcategorie

Quooker

Quooker vind je bij Keukenspeciaal!

Bij Keukenspeciaal.nl vind je een ruim assortiment van Quooker aan. De werking van een Quooker kokend water kraan is volledig veilig voor jou en je gezin! De kranen worden aangeboden in moderne of klassieke stijl en met een ronde of rechte uitloop. Een Quooker kraan wordt geleverd met een reservoir naar keuze en bijbehorend aansluitmateriaal. De reservoirs zijn compact en passen gewoon in het keukenkastje. Als je ook koel bruisend en gefilterd water wilt, dan kunt je de Quooker Cube als extra reservoir toevoegen aan jouw Quooker set. Bekijk al onze Quooker producten! 
 

Op zoek naar meer informatie over Quooker?

Op deze pagina worden de volgende onderwerpen behandeld:
 
  • De geschiedenis van Quooker
  • Quooker algemeen
  • Het Quooker aanbod
  • Quooker kranen
  • Quooker boilers

De geschiedenis van Quooker


Een Quooker is zo langzamerhand niet meer weg te denken uit de keuken. Daar het een relatief nieuw merk of product lijkt is dat zeker niet zo. Het merk won sterk aan populariteit toen Quooker breeduit werd gemeten in de Nederlandse televisieserie Gooische Vrouwen. Toen werd naast de traditionele keukenkraan, een kokendwaterkraan geplaatst en heeft de serie vanaf dat moment een duit in het zakje gedaan als het gaat over de branding van Quooker. Wat nu zo gewoon lijkt was rond 1970 niet denkbaar: kokend water uit je keukenkraan? Hoe steekt het verhaal nu in elkaar?


We gaan terug naar het jaartal 1970. De bij Unilever werkzame Henri Peteri was op dat moment voor werk in Londen waar hij aldaar een idee kreeg die zijn leven voorgoed een andere richting zou gaan geven. Tijdens een presentatie over instant soep waarin werd verteld dat je over de soep (poeder) kokend water kon gieten zodat je snel een soepje had bereid, nam Henri Peteri het in gedachten een stap verder. Ok, dat je over het soepje kokend water kan gieten is mooi, maar dat je eerst een aantal minuten moet wachten voordat het water is gekookt is absurd. Waarom is het niet zo dat er naast gemengd warm water ook gekookt water uit de kraan komt?

Nadat hij weer terug was in Nederland besloot hij een kokendwaterkraan te gaan ontwikkelen. Jawel, de eerste kokendwaterkraan ter wereld! Er ging veel tijd en geld verloren met de ontwikkeling hiervan en toen het eerste model klaar was ging Henri Peteri het natuurlijk eerst aan vrienden en bekenden verkopen die toch al snel enthousiast raakten van deze mooie vinding. En ook toen al bleek net als eigenlijk nu, als je een Quooker hebt, wil je eigenlijk niet meer zonder.

Met een sprongetje in de tijd nu zoon Niels zijn studie had afgemaakt, werd het idee ook werkelijk een product. In 1992 zag de eerste Quooker het levenslicht. Het lijkt niet lang geleden maar het is toch alweer bijna 30 jaar geleden! De naam van de Quooker kraan was: Quooker Basic. Nog wat later kwam ook zoon Walter in het bedrijf en begon Quooker langzaam aan terrein te winnen op de Nederlandse markt. Vanaf de eeuwwisseling ging het Quooker pas echt voor de wind want de klant was schijnbaar nu pas echt klaar voor deze uitvinding. Uiteraard houd je de goede dingen niet binnen Nederland en vanaf 2004 vond de Quooker ook zijn weg naar het buitenland.

Op dit moment (2019) maakt Quooker 110.000 stuks Quookers per jaar en heeft een Quooker netwerk van ongeveer 2000 dealers. Het resultaat van het steeds doorontwikkelen van het Quooker concept (denk aan Quooker Flex of Quooker Fusion) maakt dat de omzet elk jaar verdubbelt en er export plaatsvindt naar België, Denemarken, Duitsland, Noorwegen, United Kingdom, Verenigde Arabische Emiraten, Zweden en Zwitserland. Dit zal zeker niet bij deze landen stoppen en de verwachting is zeker dat meer landen Quooker zullen gaan omarmen.

Wij als Nederlanders mogen zeer trots zijn op een bedrijf als Quooker!

 

Quooker algemeen

 

Het merk Quooker

De naam Quooker is een perfect passende naam, zowel door het internationaal karakter als door het beschijvende (Quick-Cooker). Het is de eerste kokendwater kraan op de wereld. Quooker heeft over de hele wereld patenten op (onderdelen van) de apparatuur. Het merk heeft een naam opgebouwd als leverancier van kwalitatief en technisch hoogstaande producten. Deze reputatie wordt door het bedrijf gekoesterd en zorgvuldig bewaakt.
 

Eigen productie in Ridderkerk

Quooker heeft een eigen productieafdeling in Ridderkerk. Een aantal onderdelen worden toegeleverd, maar op de productieafdeling worden de meeste essentiële onderdelen zelf geproduceerd. De gehele assemblage en de kwaliteitscontrole die hierbij hoort vinden plaats in Ridderkerk. Ook wordt de Sociale Werkvoorziening ingezet tijdens de productie.
 

Service

Het verlenen van goede service zit bij Quooker in de bedrijfsgenen. Het bedrijf heeft veel lange termijn relaties opgebouwd met keukenspeciaalzaken, waar de Quookers voornamelijk worden verkocht. Maar de service voert Quooker zelf uit. Als u een probleem heeft met uw Quooker, zal u persoonlijk te woord worden gestaan en op de juiste manier geholpen worden. Dit kan door middel van het versturen van onderdelen, maar kan ook door middel van reparaties ter plaatse.
 

Bedrijfscultuur

Het bedrijf wordt geleid door de zonen van uitvinder Henri Peteri, Niels en Walter Peteri. Niels is verantwoordelijk voor de technische kant, terwijl Walter zich bezig houdt met de commerciële kant. De BV is mede opgericht door Niels. ”We kunnen dus moeilijk zeggen dat we jonge honden zijn, maar toch heerst er in ons bedrijf nog altijd wel een pioniersgeest. Onze medewerkers hebben het gevoel bij te dragen aan een uniek product.”
 

Garantie

Voor zowel de particuliere als zakelijke markt wordt twee jaar garantie gegeven.
 

Het Quooker aanbod


Keukenspeciaal.nl biedt een ruim assortiment aan Quooker producten aan. De Quooker kranen zijn op te delen in twee categoriën, u heeft de keuze tussen een kokendwater- en mengkraan in één of een losse kokendwater- en mengkraan apart. De kranen worden aangeboden in moderne of klassieke stijl en met een ronde of rechte uitloop. Een Quooker kraan wordt geleverd met een boiler naar keuze. Ontdek nu de toepassingen van een Quooker! Als u ook koel bruisend en gefilterd water wilt, dan kunt u de Quooker Cube als extra reservoir toevoegen aan uw Quooker set. Om uw Quooker set helemaal compleet te maken, voegt u ook een Quooker Nordic zeepdispenser toe.

Bent u benieuwd hoe een Quooker in uw huis staat? Download dan nu de Quooker Augmented Reality app voor levensecht beeld!
 

Quooker kranen


In de uitloop van de Quooker kranen wordt er gebruik gemaakt van 2 slangen. Één voor koud- en mengwater, en één voor kokend water. Hierdoor zult u zich niet verbranden door een restje kokend water wanneer u koud water wilt tappen. Het energieverbruik van een Quooker is laag, zowel van de Quooker kraan als de Quooker boiler.
 

Quooker Fusion

 

Quooker Flex

Productfoto Quooker Fusion   Productfoto Quooker Flex

Quooker Fusion is een kokendwaterkraan en mengkraan in één. De Quooker Fusion kranen worden aangeboden met een ronde (Round) of rechte (Square) uitloop. De kranen zijn verkrijgbaar in moderne- en klassieke (Classic) stijl.

> Vind nu uw Quooker Fusion
 
Quooker Flex is een kokendwaterkraan en mengkraan in één. De Flex kraan wordt aangeboden in moderne stijl met een ronde uitloop.> Vind nu uw Quooker FlexQuooker Nordic Twintaps

 

Quooker Nordic Single Taps

Productfoto Quooker Nordic Twintaps   Productfoto Quooker Nordic Single Taps

Quooker Nordic Twintaps zijn een losse kokendwaterkraan en mengkraan in hetzelfde design. De Nordic Twintap kranen worden aangeboden met een ronde (Round) of rechte (Square) uitloop. De kranen zijn verkrijgbaar in moderne stijl.


> Vind nu uw Quooker Nordic Twintaps
 
Quooker Nordic Single Tap is een losse kokendwaterkraan die u makkelijk kunt combineren met uw eigen mengkraan. De Nordic Single tap kraan wordt aangeboden met een ronde (Round) of rechte (Square) uitloop. En is verkrijgbaar in moderne- en klassieke (Classic) stijl.

> Vind nu uw Quooker Nordic Single Tap


 

Button om door te gaan naar de Quooker snelkeuzehulp


 


Quooker boilers


U kunt uw Quooker kraan met drie verschillende Quooker boilers combineren: PRO3-reservoir, COMBI+ of COMBI. De keuze is afhankelijk van uw situatie. Onderstaand ziet u twee overzichten die u kunnen helpen bij het vinden van het juiste Quooker boiler. Mocht u nog steeds vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wilt u ook koel bruisend en gefilterd water? Dan kunt u uw Quooker set compleet maken met Quooker Cube.
 
    Type boiler Inhoud Warm water Aansluiting* Warmwaterleiding Energielabel A Afmeting
PRO3-reservoir 3 liter Onbeperkt Warmwaterleiding Korter dan 6 meter Nee, maar net zo zuinig 42 x 15 x 15
COMBI+ 7 liter Onbeperkt Koud- en warmwaterleiding Langer dan 6 meter Ja 47 x 20 x 20
COMBI 7 liter 15-27 liter Koudwaterleiding NVT Ja 47 x 20 x 20
  * zie onder de boiler beschrijvingen een keuzetabel die duidelijk maakt welke boiler geschikt is voor uw situatie
 

PRO3-reservoir

Deze Quooker boiler wordt gekozen als er moet worden aangesloten op de warmwaterleiding en deze korter is dan 6 meter. De kraan zelf wordt aangesloten op de koud- en warmwaterleiding en zal daardoor kunnen functioneren als een normale keukenmengkraan. Dit betekent dat een Quooker met PRO3 boiler naast 3 liter kokend water ook onbeperkt warm water kan geven. Als de PRO3 volledig is opgebruikt dan duurt het 10 minuten om hem opnieuw op te warmen. Het PRO3-reservoir heeft afmetingen van 42 x 15 x 15 cm en past makkelijk in het keukenkastje. De Quooker boiler heeft een vermogen van 1600 W. PRO3 heeft geen energielabel maar is net zo zuinig als de COMBI(+). Dit komt doordat de EU geen richtlijn heeft opgesteld voor kokendwater reservoirs, waar PRO3 onder valt. COMBI(+) valt onder kleinere elektrische waterverhitters met voorraadvat voor in de keuken.
 

COMBI

De COMBI boiler kan alleen op de koudwaterleiding worden aangesloten. De Quooker boiler slaat 7 liter kokend water op. Om de Quooker ook als mengkraan te kunnen gebruiken, wordt dit met koud water gemengd zodat de kraan 15 liter van 60°C en 27 liter van 40°C kan leveren. De temperatuur kan met een instelknop worden ingesteld. Als de inhoud volledig is opgebruikt, duurt het 20 minuten voordat de Quooker boiler weer is opgewarmd. De COMBI boiler heeft een vermogen van 2000 W. De afmeting van deze Quooker boiler is 47 x 20 x 20 cm. COMBI heeft energielabel A in de categorie XXS.
 

COMBI+

Deze Quooker boiler wordt op zowel de koud- als warmwaterleiding aangesloten. De COMBI+ boiler wordt gekozen als de warmwaterleiding langer dan 6 meter is. De Quooker boiler slaat 7 liter kokend water op en geeft onbeperkt warm water. Als de inhoud volledig is opgebruikt, duurt het 20 minuten voordat de COMBI+ weer is opgewarmd. Deze Quooker boiler heeft een vermogen van 2000 W. De afmeting is 47 x 20 x 20 cm. COMBI+ heeft energielabel A in de categorie XXS. Met een COMBI+ zijn leidingverliezen verleden tijd. Het koude water hoeft niet eerst weg te stromen, de Quooker boiler mengt het koude water met kokend water totdat de leiding warm is en sluit zichzelf vervolgens af. Hiermee besparen we energie, water, tijd én geld.

 
Keuzetabel om Quooker boiler te kiezenHeeft u nog een vraag? Mogelijk helpen de veelgestelde vragen over Quooker u!