• Dé Keukenspecialist
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Snelle levering
  • 24/5 bereikbaar

Heetwaterkraan

Een heetwaterkraan zorgt ervoor dat je binnen een handomdraai heet water uit de kraan kunt tappen. In veel gevallen staat een heetwaterkraan gelijk aan een kokend water kraan. Als je op zoek bent naar een echte heet water kraan zul je eigenlijk een kokend water kraan bedoelen. Het voordeel is dat je één kraan kunt gebruiken voor het tappen van verschillende soorten water en andere apparaten zoals bijvoorbeeld een waterkoker overbodig worden. 


Wat is een heetwaterkraan

Een heetwaterkraan zorgt ervoor dat je direct heet water uit de kraan krijgt. Het is ideaal voor mensen die van koken houden en vaak in de keuken te vinden zijn. Doordat de kraan een 3-in-1 of zelfs 4-in-1 functie biedt, kun je zowel direct heet (warm) water uit de kraan tappen, als ook kokend water en koud water. Bij de 4-in-1 kranen is ook gezuiverd water mogelijk. 

Leveranciers heetwaterkraan

Er zijn aanbieders voor heetwaterkranen, oftewel kokend water kranen. Bij Keukenspeciaal.nl vind je de merken Quooker, Gröhe en Itho Daalderop. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment om de verschillende merken en hun producten te bekijken. Zo kies je een passende heetwater kraan uit voor jouw keuken. We zetten graag de verschillende modellen van Quooker voor je op een rij. Zo kun je direct meer informatie over de specifieke modellen bekijken. 
 

Quooker Fusion

Quooker Flex

Quooker Cube

De Quooker Fusion is een klassiek model voor een heetwaterkraan. Hij is verkrijgbaar met zowel een ronde als een vierkante uitloop en in diverse kleuren.  De Quooker Flex is een heetwaterkraan die over een flexibele uittrengslag beschikt. Dit zorgt ervoor dat hij overal makkelijk bij komt. Je kunt kiezen uit diverse kleuren.  Met de Quooker Cube geniet je naast kokend, warm en koud water ook van koel bruisend en gefilterd water. Je plaatst de Quooker cube in het keukenkastje naast het reservoir. 
 

Voordelen van een heet water kraan

Het monteren en gebruiken van een heet water kraan heeft diverse voordelen. Graag zetten we ze voor je op een rij. 
  • Het grootste voordeel van een heet water cooker is natuurlijk dat je gelijk heet water uit de kraan krijgt. Wachten tot het water warm is geworden, aan de kook is gebracht of tot een waterkoker klaar is, is niet meer nodig. 
  • Je bespaart dus tijd, omdat je de bereidingstijd van bijvoorbeeld een kopje thee zetten of het koken van aardappelen of pasta verlaagt. 
  • Je voorkomt waterverlies omdat je precies de hoeveelheid water tapt die je nodig hebt. 
  • Verder is een heetwater kraan meestal energiezuiniger dan bijvoorbeeld meerdere keren per dag een waterkoker gebruiken. 
  • Een heet water cooker is verder ruimtebesparend. Je voorkomt dat je allerlei losse apparaten zoals een waterkoker nodig hebt. 
  • De heet water kraan zorgt ervoor dat je direct heet water hebt om keukenapparatuur en bijvoorbeeld babyflessen te reinigen. 

Veiligheid heetwater kraan 

Een heetwater kraan is veilig in gebruik. Hij is eigenlijk altijd voorzien van een veiligheidsbediening. En zodra je de bediening loslaat, stopt het water met stromen. Ook komt er geen massieve waterstraal uit te kraan. En doordat je geen waterkoker of fluitketel meer nodig hebt om water te koken, voorkom je dat deze met heet water erin kunnen omvallen. En je je kunt verbranden. 

Bekijk ons uitgebreide assortiment met heet water kranen. Zoek het model uit voor jouw keuken en ervaar zelf de voordelen van het gebruik ervan. Heb je vragen over de producten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We staan je natuurlijk graag te woord om te zorgen dat je de juiste heetwaterkraan ontvangt. 

BEKIJK HIER DIRECT ONS AANBOD HEETWATERKRANEN


Aanraders voor een heetwaterkraan

We zetten ook graag een aantal van onze favoriete heetwaterkranen voor je op een rij. 
 
Quooker Flex round chroom met Pro3 reservoir

Je kiest voor een Quooker Flex round Pro3 wanneer je door de uittrekslang extra flexibiliteit wilt creeeren waardoor je overal makkelijk bij kunt en een ronde keukenkraan als model in jouw keuken terug wilt zien. De Pull-out kraan van Quooker heeft een kokendwaterstop waardoor het gebruik van de uittrekslang helemaal veilig is, wanneer je gebruik maakt van de uittrekslang komt er geen kokend water meer uit de kraan. De uittrekslang is voor koud en warm water. De uitloop van de kraan is 270°C draaibaar, maar doordat de uitloop dubbelwandig is, hoef je je geen zorgen te maken dat je jouw vingers zult verbranden als je kokend water aan het tappen bent en de uitloop wilt draaien. Verder kun je met de kindveilige dubbel-druk-draai bedieningsknop direct schakelen tussen koud, warm en kokend water. 

Prijs: €979,90 Incl BTW
Quooker Classic Fusion round chroom met Combi reservoir

Gecombineerd kokend water en warm (40-60°C) en koud water tappen uit de Classic Fusion Round alles uit één keukenkraan, met hendel voor warm en koud water en geïntegreerde dubbel-druk-draai volmaakt veilige bedieningsknop met rode Touch-Led-indicatie voor kokend water. Sprong uitloop: 220 mm. Energielabel: A.

Prijs: €1.283,10 incl. BTW
Quooker Classic Fusion square chroom met Pro3 reservoir

Inclusief Classic Fusion Square alles uit één keukenkraan met hendel voor warm en koud water en geïntegreerde dubbel-druk-draai volmaakt veilige bedieningsknop met rode Touch-Led-indicatie voor kokend water. Sprong uitloop: 220 mm.

Prijs: €1.143,90 Incl BTW 

 

Gratis Verzending

Bij bestelling vanaf 100 euro (NL)

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

14 dagen bedenktijd

14 dagen om terug te sturen