0

Franke spoelbakken

Op Keukenspeciaal.nl wordt een ruim assortiment aan Franke spoelbakken aangeboden. De productie van spoelbakken is al meer dan 100 jaar dé kernactiviteit van Franke. De spoelunits worden in alle soorten en maten aangeboden en onderscheiden zich door een grote aandacht aan detail, afwerking en glans.
Door het ruime assortiment aan spoelbakken zal Franke ook de perfecte spoelbak hebben voor u. De Franke spoelbakken worden aangeboden in klassieke en moderne stijl. Er zijn meerdere montage mogelijkheden, van opbouw tot onderbouw. Ook zijn er meerdere uitvoeringen, anderhalf, dubbel, enkel en met afdruip. Daarnaast worden de spoelbakken aangeboden in meerdere kleuren. Deze kenmerken zijn onderverdeeld in verschillende series, zoals Bellissimo, Bolero Plus, Bolero Plus BPX, Fragranite, Kubus, Sirius en Spark.


Sfeerfoto van Franke spoelbak


De sprankelende spoelbakken weerspiegelen de meer dan honderd jaar evaring van Franke in het produceren van kwalitatief hoogstaande producten. Franke garandeert kwaliteit en daarom krijgt u garantie voorwaarden van 10 jaar op productiefouten. De ervaring, kwaliteit en ruime keuze maken duidelijk dat er voor iedereen de perfecte Franke spoelbak is. Zoals al eerder aangegeven onderscheiden Franke spoelbakken zich door een grote aandacht aan detail, afwerking en glans.
 

Onderscheidende eigenschappen

De Franke spoelbakken onderscheiden zich op basis van meerdere praktische eigenschappen:
 
  • Design afvoerplug (turbo afvoerplug): de afvoerplug is in de spoelbak gemonteerd en vormt daardoor één geheel met de spoelbak. Hierdoor zijn er geen naden meer rondom de afvoer. Dit is een stuk hygiënischer, omdat er minder snel vuil kan ophopen. De ondiepe kelk zorgt er ook nog eens voor dat de spoelbak eenvoudiger schoon te maken is. Bijna alle Franke spoelbakken zijn voorzien van deze plug.
  • Design overloop: de overloop zorgt ervoor dat de spoelbak niet kan overstromen. Wanneer het water te hoog komt, kan deze via de overloop wegstromen in de afvoer. De opening van de overloop is verborgen achter een logoplaatje en dus op het eerste gezicht niet goed zichtbaar.
  • Easy Touch waste systeem: het waste systeem zorgt ervoor dat u nooit meer in het hete of vieze water hoeft om de afvoer te openen. Met de Easy Touch kunt u met één druk op de knop de zeef van de afvoerplug openen of sluiten. Deze handige toevoeging wordt bij een aantal Franke spoelbakken standaard meegeleverd.
  • Hoekradius: alle Franke spoelbakken hebben een hoekradius, die zorgt voor een mooie afwerking. Er zit een groot verschil in hoekradius per spoelbak. Er zijn spoelbakken met een hoekradius van 1 tot 15 (minimalistische ronding) maar ook met een hoekradius tot 100 voor meer ronding. Bij de productinformatie wordt de hoekradius aangegeven middels een symbool.
 
 
Design afvoerplug   Design overloop
Sfeerfoto van de design afvoerplug van Franke   Sfeerfoto van de design overloop van Franke
     
Easy Touch waste systeem   Hoekradius
Sfeerfoto van het Easy Touch waste systeem van Franke
 
  Sfeerfoto van de hoekradius bij spoelbakken van Franke
 
 

De materialen

Franke spoelbakken worden aangeboden in verschillende materialen. U kunt kiezen tussen roestvrijstaal, Fragnite+, Tectonite en Fraceram®.
 
  • Roestvrijstaal (RVS): over de hele wereld is maar liefst 70% van de verkochte spoelbakken van RVS. Roestvrijstaal is hygiënisch, eenvoudig te reinigen en bestand tegen (extreem) hoge en lage temperaturen. RVS heeft een lange levensduur.
  • Fragnite+: dit is het perfecte materiaal als u op zoek bent naar een gekleurde spoelbak. Fragnite+ is het vierde hardste materiaal in de wereld. Dit maakt de spoelbakken slijtvast, ongevoelig voor krassen en tevens bestand tegen hoge temperaturen. De spoelbakken hebben een gladder oppervlak. Hierdoor zijn ze vuil- en vlekafstotend en dus nog hygiënischer. Fragnite+ is ook bestand tegen de in het dagelijks leven gebruikte voedingszuren, zoals citroen, azijn, etc.
  • Tectonite: dit unieke materiaal is ontwikkeld door Franke. Tectonite is een licht maar sterk materiaal en is bestand tegen extreme temperaturen. Omdat het materiaal een glad oppervlak heeft is het makkelijk schoon te maken. Tectonite is krasbestendig en 100% recyclebaar.
  • Fraceram®: is een natuurlijk keramisch materiaal. Franke heeft een patent op Fraceram®. De spoelbakken zijn zeer glad en daardoor hygiënischer en eenvoudiger in onderhoud. Fraceram® spoelbakken zijn verkrijgbaar in verschillende warme kleuren en staan daarom mooi in verschillende soorten keukens.
 

Roestvrijstaal
 
Fragnite+
Sfeerfoto van roestvrijstalen spoelbak van Franke   Sfeerfoto van Fragnite+ spoelbak van Franke
     
Tectonite   Fraceram®
Sfeerfoto van Tectonite spoelbak van Franke   Productfoto van Fraceram materiaal van Franke