• Dé Keukenspecialist
  • Kies je eigen afleverdatum
  • Snelle levering
  • 24/5 bereikbaar

Franke

Franke is een Zwitsers bedrijf dat in 1911 is opgericht. Het bedrijf biedt onder andere producten aan voor in de keuken, zoals spoelbakken, kranen en onderdelen en accessoires. Sinds de oprichting staat Franke voor innovatie, uniek design en voortreffelijke Zwitserse kwaliteit. Samen met de ondernemersgeest, oplossingsgerichte acties en verantwoordelijkheidsgevoel maakt dit het bedrijf tot een groot succes.

 


Hermann Franke richtte in 1911 zijn eigen metaalbewerkingsbedrijf op in het kleine Zwitserse stadje Rorschach. De uitbreiding van product voorzieningen en optimalisatie van logistiek en transportroutes zorgde ervoor dat het bedrijf moest verhuizen naar een nieuwe locatie. Dit werd Aarburg, waar op de dag van vandaag het hoofdkantoor nog steeds gevestigd is.

Na de dood van Hermann Franke in 1939, nam zijn zoon Walter het over en begon de wereldwijde uitbreiding. De eerste dochtermaatschappij werd opgericht in Ettlingen in Duitsland. In 1948 werd het eerste Mövenpick restaurant geopend, welke was uitgerust met een industriële keuken van Franke. In de daaropvolgende jaren verdubbelde de productie, groeide de export en werd de nieuwe industriële keuken afdeling geopend. En de uitbreiding ging door met 13 nieuwe dochtermaatschappijen. In 1972 vond de constructie en installatie van de eerste McDonald's keuken in Munich plaats. Een paar jaar later kreeg Walter gezondheidsproblemen en nam zijn vriend Willi Pieper het eigendom over. Vanaf dat moment begon ook de uitbreiding buiten Europa en werd McDonald's in US voorzien van de eerste 'system kitchen'. In 1989 neemt zoon Michael Pieper het management van Franke Group over en begint de wereldwijde uitbreiding echt. In 2011 bestaat het bedrijf 100 jaar met wereldwijd 70 bedrijven in 40 landen met 10.500 werknemers. De uitbreiding gaat tot de dag van vandaag door...


Sfeerfoto van een vestiging van Franke


Franke neemt de verantwoordelijkheid die het bedrijf heeft heel serieus. Het bedrijf vindt het belangrijk om ecologische, sociale en economische doelstellingen samen te laten gaan. Er wordt gestreefd naar de creactie van toegevoegde waarde op lange termijn voor klanten, werknemers en de maatschappij. Dit moet bereikt worden door minimaal gebruik van middelen en bescherming van het milieu. Franke behandeld mensen en het milieu met respect. Daarom garandeert Franke op alle spoelbakken en keukenkranen 5 jaar garantie.

 

Gratis Verzending

bij bestelling vanaf 75 euro

24/5 bereikbaar

Bellen, mailen of whatsappen

Veilig betalen

Snel en vertrouwd betalen

30 dagen bedenktijd

Gratis je product retour sturen