0

Grohe Red DuoŽ

Grohe Red is een kraan waarmee je per direct kokend water ter beschikking hebt. Je hoeft dus niet langer op je waterkoker te wachten of water in een pan op het fornuis te koken. Je kunt het kokend water voortaan onmiddelijk uit je eigen keukenkraan tappen. Even snel een kopje thee zetten, meteen kunnen beginnen met koken of midden in de nacht snel het flesje opwarmen voor je kleintje. Met Grohe Red bespaar je stiekem veel tijd. Wil je ook gefilterd en bruisend water uit je kraan? Bekijk dan ook Grohe Blue.
Er staan geen producten in deze categorie.

Voordelen Grohe Blue:

  • 100% veilig (met kinderbeveiliging)
  • Tijdsbeparing
  • Gemak
  • Energieklasse A

 
  Kindveilige bediening van Grohe Red

Grohe Red is volledig veilig in gebruik. Je kunt het kokend water tappen eenvoudig stoppen door de touch bediening los te laten. De kraan is ook kindveilig door de twee stappen beveiliging met de touch bediening. De kraan voorziet je per direct van 100 °C kokend water wat handig is als je bijvoorbeeld even snel wilt koken of achteraf meteen wilt beginnen met afwassen. Naast kokend water kan je ook gewoon warm en koud water uit de kraan tappen. Het kokend water wordt geleverd door de Grohe Red boiler. De boiler bezit 5,5 liter kokend water. De boiler heeft een mooi design en het is haast zonde om deze in een keukenkastje weg te stoppen. De boiler heeft Energieklasse A. En ook een vakantiestand waarmee je kosten kan beperken tot een minimum.
 

De Grohe Red kranen hebben verschillende soorten uitloop. Op Keukenspeciaal vind je onder andere kranen met een ronde, rechthoekige of rechte uitloop. Grohe Red wordt aangeboden met een kraan in chome of RVS kleur.

Toepassingen

Bij Keukenspeciaal zijn we ervan bewust dat we in ons hedendaags leven altijd tijd te kort komen. Het is voornamelijk vervelend om te moeten wachten op je eten en drinken. Met Grohe Red behoort dit tot het verleden. Wij zullen even enkele voorbeelden toelichten voor je:
 
Per direct vitamines   Even theeleuten
Per direct vitamines met Grohe Red   Even theeleuten met Grohe Red
Grohe red helpt je om vitamines te behouden. Want het blancheren van groenten is de beste manier om bijvoorbeeld kleur en voedingsstoffen te behouden. Dus dat gezond eten langer duurt om te bereiden, is achterhaald. Dus geen excuus meer!   Stel, je moeder staat op de stoep om een kopje thee met je te drinken. En ken je dan de situatie waar jij staat te wachten tot het water kookt en eigenlijk komt een gesprek nog niet van de grond. Met Grohe Red zet je direct een lekker kopje thee en het kletsen kan beginnen.
     
Bacterie vrij   Al Dente? Geen probleem
Bacterij vrij met Grohe Red   Al Dente is geen probleem met Grohe Red
Elke ouder is er mee bekend: het uitkoken van flesjes en speentjes. Je wilt dat alles bacterievrij is. Met Grohe Red kokendwaterkraan kun je daar verzekerd van zijn!   Zin in spaghetti of een goede stamppot? Pff, eerst wachten totdat het water kookt. En als je honger hebt, duurt elke minuut te lang. Dankzij de Grohe Red zit je sneller aan tafel!
 

Water koken en energieverbruik

De innovatieve technologie achter de Grohe Red kokendwaterkraan zorgt ervoor dat je nooit meer lang hoeft te wachten op kokend water. Vanaf nu komt het per direct uit je eigen keukenkraan. En dit kost vrijwel even veel energie als water koken met een waterkoker of keramische kookplaat. Bespaar dus tijd met een gerust hart:
 

 
Water koken en energieverbruik
 

Installatie

In de volgende video kan je zien hoe een Grohe Red Duo geïnstalleerd moet worden. Het is per persoon verschillend of je het zelf wilt installeren of niet. Onderstaande video helpt je deze keuze te maken:
 

 

Op zoek naar een alternatief voor Grohe Red Duo?

Op Keukenspeciaal vind je goede alternatieven voor de Grohe Red Duo. Je kunt hierbij denken aan IthoDaalderop Close-in More of de apparatuur van Quooker.
 

Veelgestelde vragen

We krijgen bij Keukenspeciaal geregeld vragen over Grohe Red Duo. We zetten er een paar voor je op een rij:

Heeft Grohe Red een hotfill functie?
- Nee, deze boiler is niet hotfill aan te sluiten.

Kan ik de Grohe Red zelf monteren?
- Dit kan je het beste zelf bepalen op basis van de installatievideo op deze pagina.

Ik heb door een warmwatercirculatie altijd direct warm water in mijn keuken. Blijft dit gescheiden van de boilerinhoud of wordt dit gecombineerd met water uit de boiler?
- Geen zorgen, dit blijft gescheiden.

Heeft de Red Duo kraan onderhoud nodig?
- We raden aan om periodiek de mousseur te ontkalken. Controleer ook jaarlijks of er geen kalkvorming ontstaat. Alleen bij waterhardheid hoger dan 10° dH adviseren we een filter te plaatsen.

Heb je een extra groep nodig qua stroom?
- Wij adviseren om dit altijd even te overleggen met een erkende elektromonteur. Als je de boiler voor de eerste keer gaat gebruiken, en het is gevuld met koud water, dan wordt er een vermogen gevraagd van 2100 Watt.